Kezdolap Mi újság? Partik Fotók Zsúr ötletek Receptek Kapcsolat Játékok

Szülinapi zsúr megszervezése

Születésnapja előtt 4-6 héttel üljünk le az ünnepelttel és beszéljük meg 1. mit vár a zsúrtól, 2. hány embert szeretne meghívni a gyerekzsúrra és 3. mikor és hová szervezzük a születésnapját.

1. Ő a legfontosabb, ezért hívjuk fel figyelmét arra, hogy olyan zsúrt válasszon, amit igazán szeretne, érdeklődési köréhez legközelebb esik. Azon a délutánon minden körülötte forog, azonban -mint a házigazda- lehetőségeihez mérten próbáljon minden meghívottal külön is foglalkozni egy kicsit.

2. A gyerekzsúr időpontját érdemes az iskolai/óvodai/egyéb családi eseményekhez is szervezni, mert egy már előre megszervezett kirándulás, farsang vagy egyéb ünnepség keresztbe szervezheti a várt szülinapot. A helyszínt leginkább lehetőségeink szabják meg: ha otthon szervezzük, rendelkezünk-e elég hellyel (egy nagyobb nappali és egy plussz helyiség mindenképpen szükséges), van-e kertünk, ha idegen helyen szeretnénk, akkor egyeztessünk a helyszín gazdájával.

3. A gyerekeknek nagy térre van szükségük, ahol mozoghatnak, különösen a gyerekzsúr elején nagy a mozgás, ekkor mindenki "túlpörög" - ez aztán később kicsit alábbhagy, de fontos, hogy a parti elején legyen aktív játék.

4. A gyerekek figyelmét folyamatosan fenn kell tartani, ez az állandó játékkal oldható meg, azonban hagyni kell őket -legcélszerűbben a tortázás után- kicsit magukban is játszani. A külön játék ne tartson 5-10 percél tovább, mert elunják magukat.

5. Mindig mindenkit dicsérni kell! És bíztatni, hogy "csak így tovább"...

6. Az 5-7 éves korosztály rendkívül érzékenyen reagál az eseményekre egy felfokozott érzelmi állapotban (ilyen pl. egy zsúr) ezért könnyen kétségbe esik. Ekkor az a legfontosabb, hogy ne érezze kínosan magát a többiek előtt. Vonjuk őt félre és nagyon-nagyon kedvesen vígasztaljuk meg és próbáljuk lekötni figyelmét valami mással. Ez utóbbi általában nem nehéz...